ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ - ΑΓΩΓΗ DAVIS® 

Όλοι οι άνθρωποι είναι προικισμένοι με την ικανότητα του λόγου, μέσω του οποίου μπορούν να εκφράσουν γραπτώς ή προφορικώς, αυτά που σκέφτονται.

Όταν γνωρίζουμε την έννοια-σημασία μιας λέξης, φαίνεται να είναι πολύ εύκολο, χρησιμοποιώντας την, να διαμορφώσουμε μια πρόταση. Υπάρχουν, όμως, κάποια άτομα (παιδιά ή/και ενήλικες), για τα οποία ορισμένες λέξεις δεν έχουν την συμβατική έννοια του όρου, ή δεν έχουν καθόλου έννοια-σημασία.

Όταν έλθει η ώρα να πάνε στο σχολείο, και τα παιδιά αυτά πρέπει να μάθουν να διαβάζουν και να γράφουν, τότε αντιμετωπίζουν μια κατάσταση αρκετά συγκεχυμένη, επειδή η απόδοσή τους δεν συμβαδίζει με το διανοητικό τους επίπεδο. Η συνήθης αντίδραση των γονέων και των εκπαιδευτικών είναι να θεωρούν, ότι η επανάληψη μπορεί να φέρει τα θεμιτά αποτελέσματα.  Οι ώρες του διαβάσματος αυξάνουν, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν αλλάζουν. Τα λάθη επαναλαμβάνονται παρά τις ακραίες προσπάθειες, που καταβάλλονται από τα παιδιά. Οι ταλαντεύσεις και οι αμφιβολίες αρχίζουν να εμφανίζονται. Οι ετικέτες του «χαζού», του «τεμπέλη» είναι εύκολο να προσαρτηθούν. Το χειρότερο όμως είναι, ότι όλη αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει την αβεβαιότητα και να οδηγήσει το ίδιο το παιδί να αμφισβητήσει την ικανότητά του να μαθαίνει, να υποτιμήσει τον εαυτό του, όπου συμπεριφορές αδιαφορίας, μη συμμετοχής, απόρριψης του σχολείου, ακόμη και βίας να αρχίσουν να εμφανίζονται.

Γιατί αυτά τα παιδιά δεν μπορούν να τα καταφέρουν; Εκτός εξαιρέσεων, στις περισσότερες περιπτώσεις η απάντηση αφορά στην δυσλεξία.

Τι είναι η δυσλεξία; Δυσκολία, χάρισμα ή και τα δύο; Και αν ναι, πώς μπορώ να ξεπεράσω την δυσκολία και να ευχαριστηθώ το χάρισμα; 

Η αγωγή Davis® είναι ένας διαφορετικός τρόπος προσέγγισης της δυσλεξίας.

Με την κατάκτηση των 3 εργαλείων της μεθόδου, η ανάγνωση και η κατανόηση των κειμένων γίνεται με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι ο δυσλεξικός να κρατήσει τα καλά στοιχεία της δυσλεξίας, να πετάξει τα δύσκολα και να μεταλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σχετίζεται με τα κείμενα.

Σκοπός: Να επιμορφώσει τους δυσλεξικούς, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς στις τεχνικές της Αγωγής Davis®.

Με την παρακολούθηση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες αναμένεται να:

  • κατανοήσουν την διαφορά της εικονικής από την λεκτική σκέψη
  • κατανοήσουν την έννοια του αποπροσανατολισμού και το κατώφλι της σύγχυσης
  • κατανοήσουν τους συγκεκριμένους στόχους και τον τρόπο διδασκαλίας της Αγωγής Davis®
  • κατανοήσουν την σημασία της κυριαρχίας των συμβόλων

Τέλος, θα ακολουθήσει βίντεο με ομιλία του Ronald D Davis και συζήτηση των συμμετεχόντων με την παιδαγωγό.

 Διάρκεια : 3 ώρες

Κόστος : 10,00€ - Φοιτητές 5,00€

Ελάχιστη / Μέγιστη συμμετοχή : 4 άτομα / 8 άτομα  

Για να δηλώσετε την συμμετοχή σας μπορείτε να συμπληρώσετε την σχετική φόρμα στην σελίδα Επικοινωνία

ή να καλέσετε στο 211 1195350 

Παρέχουμε υλικό σημειώσεων και βεβαίωση συμμετοχής.

Δηλώστε συμμετοχή έγκαιρα 

Ημερομηνίες διεξαγωγής:

Θα ανακοινωθούν σύντομα