ΟΜΙΛΙΕΣ
 
Οι ομιλίες γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα με θέματα που αφορούν στην δυσλεξία, στην διαταραχή ελλεμματικής προσοχής και στον αυτισμό.
Απευθύνονται σε δυσλεξικούς, γονείς, εκπαιδευτικούς και όλους όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την αγωγή Davis®.
Οι ομιλίες είναι ανοικτές και δεν απαιτείται οικονομική συμμετοχή.
   

ΔΕΠ-Υ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής & Υπερκινητικότητα)

 

Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής είναι η διαταραχή, η οποία εμποδίζει κάποιον να διατηρεί την προσοχή του επικεντρωμένη.
Χαρακτηρίζεται από τρεις συμπεριφορές: την έλλειψη προσοχής, την υπερδραστηριότητα και τον αυθορμητισμό.
Συνήθως παρατηρείται σε παιδιά σχολικής ηλικίας, που δυσκολεύονται να επικεντρώσουν την προσοχή τους και να ελέγξουν την κινητικότητά τους και την παρορμητικότητά τους. 

 

«Από νωρίς κατά την διάρκεια της έρευνάς μου, κατέστη προφανές για μένα, ότι όλα τα συμπτώματα της δυσλεξίας ήταν στην πραγματικότητα συμπτώματα αποπροσανατολισμού. Όταν ένα άτομο  με δυσλεξία καταστεί αρκετά συγκεχυμένο (μπερδευτεί), θα αποπροσανατολισθεί αυθόρμητα χωρίς να το καταλάβει.

 

Αλλά αυτό δεν είναι η περίπτωση των ατόμων με την Διαταραχή της Ελλειμματικής Προσοχής, ή με άλλες δυσκολίες, όπως δυσαριθμησία, δυσπραξία και δυσγραφία. Γι 'αυτούς οι επιπτώσεις του αποπροσανατολισμού συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της πρώιμης ανάπτυξης της παιδικής ηλικίας, πολύ πριν δηλαδή ένα παιδί είναι αρκετά μεγάλο για να πάει στο σχολείο.

 

Κατά την ανάπτυξη της παιδικής ηλικίας, τόσο  η φυσική κατάσταση του προσανατολισμού όσο και η νοητική λειτουργία του αποπροσανατολισμού, που εργάζονται μαζί,  μπορούν να στρεβλώσουν την αντίληψη του περιβάλλοντος σε μερικά παιδιά, στο βαθμό που αυτά τα παιδιά αναπτύσσουν μια εναλλακτική πραγματικότητα ή αναπτύσσουν μια διαφορετική έννοια των βασικών όρων, όπωςαλλαγή, συνέπεια, αιτία, αποτέλεσμα, χρόνος και ούτω καθεξής, των οποίων η σωστή κατανόηση είναι βασική προϋπόθεση για την ζωή τους.

 

Η δημιουργία αυτών των εναλλακτικών πραγματικοτήτων μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη της Διαταραχής της Ελλειμματικής Προσοχής και, σε κάποιο βαθμό, στα προβλήματα με τα μαθηματικά και την γραφή.
Για να έχουμε ένα γερό θεμέλιο για αυτήν την αναπτυξιακή θεωρία, θα πρέπει να διερευνήσουμε περαιτέρω, πώς ο αποπροσανατολισμός μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη.
»

 

Ρόναλντ Ντ.  Νταίηβις, The Gift of Learning

 

Αυτή είναι η οπτική γωνία κάτω από την οποία θα προσεγγίσουμε την ελλειμματική  προσοχή.

 

Ημερομηνίες διεξαγωγής:

20 Μαΐου 2017, 11.00 - 13.00

Εισηγήτρια: Θεανώ Παναγιωτοπούλου M.Ed.

                      Σύμβουλος Davis

 

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή τηλεφωνικά :

 
στο Γραφείο: 211-1195350 ,  στο κινητό: 6936 529109  ή με mail  στοΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.